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INTRODUCTION

This document, ExTAG/598/CD Draft ExTAG Decision Sheet - Equipment completion Marking has been prepared by Physikalisch-Technische Bundesanstalt, PTB, DE, and is issued for consideration by ExTAG.

In accordance with OD 035 this document is issued for a six week comment period. 

Please submit comments on this new Draft DS using the comments table, a separate document, by –

2020 04 02
to

Christine Kane
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	Background
Many IECEX certificates exist for electrical equipment in Type of Protection Ex nA / Ex ec, where the Specific Condition of Use require from the user, to add a suitable enclosure for use in Zone 2 areas. This is a relaxation for the design of such equipment under certain conditions (see clause 13 of IEC 60079-15:2010 or Annex H of IEC 60079-7:2015).
A similar approach, e.g. enclosure added or completed by user, as described above has been accepted by ExCBs to certify Ex equipment for Group III according to IEC 60079-31 for Types of Protection Ex tb and Ex tc.
An example of the above is electrical equipment to be panel mounted with a specific condition of use to be mounted in a suitable and separately certified enclosure.  

Question
How should electrical equipment in Type of Protection Ex t, that only partially meets the enclosure requirements of IEC 60079-31, be treated?
a) As Ex equipment with “Specific conditions of use”? or
b) As Ex component with a “Schedule of limitations”?

	Answer
Unlike IEC 60079-7 and IEC 60079-15, IEC 60079-31 does not provide a possibility to apply a Specific Condition of use, because the main aspect of this Type of Protection relies on the integrity of the enclosure, hence the title “Equipment dust ignition protection by enclosure “t””. 

Therefore, electrical equipment in Type of Protection Ex t that only partially meets the enclosure requirements shall be considered only as b) As Ex Component with a “Schedule of limitations”.
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