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	Question:

How does the connection of a battery charger to equipment affect the rating of components?

Answer: 

When the equipment contains batteries, which need to be recharged, the components on which intrinsic safety depends shall comply with the requirements of IEC 60079‑11:1999 Clause 7.1. This includes when the charger is connected to the equipment in the safe area and the internal battery may have been disconnected either due to a connection failure or battery high resistance. This is the requirement of Clause 7.4.8. 

Comment:

In general this is likely to require components to have a higher rating than when the effect of the charger is ignore




